ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΝ ΔΕΚΑΡΑΚΙ - ΜΕΖΕΔΟΠΩΛΕΙΟ ΤΡΕΙΣ ΟΚΑΔΕΣ

Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

Θύελλα αντιδράσεων με το νέο εξώφυλλο της Vogue-H πριγκίπισσα της Σαουδικής Αραβίας στο τιμόνι!


Θύελλα αντιδράσεων  με το νέο εξώφυλλο της Vogue-H πριγκίπισσα της Σαουδικής Αραβίας στο τιμόνι!

Σάλος έχει προκαλέσει το νέο εξώφυλλο της Vogue Arabia! Συγκεκριμένα στο θεματικό τεύχος Ιουνίου 2018, που είναι αφιερωμένο στην κατοχύρωση του δικαιώματος της οδήγησης για τις
γυναίκες της ποζάρει η πριγκίπισσα της Σαουδικής Αραβίας Χαϊφά Μπιντ Αμπντουλάχ αλ-Σαούντ, κόρη του βασιλιά Αμπντουλάχ, η οικογένεια της οποίας συλλαμβάνει και φυλακίζει συχνά-πυκνά «παντός είδους και καιρού» ακτιβίστριες _ ναι, ακόμη κι εκείνες που μάχονταν μέχρι προσφάτως για το δικαίωμα στην οδήγηση!

Η Χαϊφά ποζάρει στο εξώφυλλο του τελευταίου τεύχους καθισμένη στο τιμόνι ενός πανάκριβου αυτοκινήτου, στην έρημο έξω από την Τζέντα, φορώντας λευκά ρούχα και ασορτί μαντήλα: «Στη χώρα μου, υπάρχουν πολλοί συντηρητικοί που τρέμουν την αλλαγή. Κάποιοι, δεν ξέρουν καν ότι υπάρχει και άλλος δρόμος» λέει στη συνέντευξή της στο περιοδικό η πριγκίπισσα.



«Προσωπικά, στηρίζω με μεγάλο ενθουσιασμό αυτές τις αλλαγές», προσθέτει.

Όμως το εξώφυλλο λειτούργησε ως κόκκινο πανί για τις ακτιβίστριες στη χώρα που διαμαρτύρονται για τη σύλληψη 11 γυναικών από τις αρχές. Οι ακτιβιστές αντικατέστησαν το πρόσωπο της πριγκίπισσας με τα πρόσωπα των γυναικών που για τα media της χώρας λειτούργησαν ως προδότες ή κατάσκοποι, προσβάλλοντας τα ήθη.

Την ίδια στιγμή οι χρήστες του διαδικτύου ζητούν την απελευθέρωση των γυναικών καταδικάζοντας το περιοδικό για έλλειψη ευαισθησίας σχετικά με το θέμα:

«Ας βάλουμε μία πριγκίπισσα που ποτέ δεν αγωνίστηκε για το δικαίωμα των γυναικών να οδηγούν. Που η οικογένειά της απαγόρευσε στις γυναίκες να οδηγούν ,έβαλε τόσες γυναίκες στη φυλακή», γράφει, μεταξύ, άλλων στο Twitter η Σάρα.

Μία άλλη χρήστης του διαδικτύου, η Μπεγιάν Πουρ Τουλαμπί είναι ακόμη πιο επικριτική:

«Γελάω τόσο πολύ που θα σκάσω...Μία πριγκίπισσα της Σαουδικής Αραβίας στο εξώφυλλο του περιοδικού Vogue για να γιορτάσει το γεγονός ότι τελικά επιτρέπεται στις γυναίκες να οδηγούν! Ωστόσο, η οικογένειά της κρατά στη φυλακή τις γυναίκες που πραγματικά αγωνίστηκαν για να κατακτήσουν το δικαίωμα αυτό».



Τέσσερις από τις 11 γυναίκες που συνέλαβαν οι αρχές τον Μάιο του 2018 έχουν αφεθεί ελεύθερες. Η τύχη των άλλων μέχρι τώρα αγνοείται σημειώνει η Διεθνής Αμνηστία.

Η απαγόρευση της οδήγησης αυτοκινήτων από γυναίκες αναμένεται να αρθεί στις 24 Ιουνίου 2018.






http://www.govastileto.gr/lifestyle/8iela-antidraseon--me-to-neo-eksofilo-tis-vogue-h-prigipisa-tis-saoudikis-aravias-sto-timoni/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου