ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΝ ΔΕΚΑΡΑΚΙ - ΜΕΖΕΔΟΠΩΛΕΙΟ ΤΡΕΙΣ ΟΚΑΔΕΣ

Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο τραγουδιστής Chris Cornell


Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο τραγουδιστής Chris Cornell

Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή στα 52 του χρόνια ο τραγουδιστής των Soundgarden και των Audioslave, Chris Cornell, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press.

Την πληροφορία του θανάτου του έδωσε στη δημοσιότητα ο εκπρόσωπος του Cornell, ο οποίος
χαρακτήρισε το συμβάν «ξαφνικό και απρόσμενο». Ο Αμερικάνος καλλιτέχνης πέθανε την Τετάρτη στο Ντιτρόιτ. Αυτήν τη στιγμή διεξάγεται ιατροδικαστική έρευνα ιδιωτικά από την οικογένεια του για να καθοριστεί η αιτία του θανάτου του. Ο Cornell βρισκόταν σε περιοδεία στο Ντιτρόιτ. Η τελευταία του εμφάνιση ήταν στις 4 Μαΐου στο θέατρο «Fox» στην Ατλάντα με τους Soundgarden.



Ο τραγουδιστής είχε δημοσιεύσει στον λογαριασμό του στο Twitter, μόλις οκτώ ώρες πριν ανακοινωθεί ο θάνατός του, πληροφορίες για τη συναυλία του συγκροτήματος στο Ντιτρόιτ.


Ο Chris Cornell γεννήθηκε στις 20 Ιουλίου του 1964 στο Σιάτλ και στα μέσα της δεκαετίας του '80 ήταν ένας από τους ιδρυτές των Soundgarden, οι οποίοι υπήρξαν μία από τις πιο επιδραστικές μπάντες των 90's, μαζί με Nirvana και Pearl Jam, δημιουργώντας το μουσικό είδος Grunge.

Από το 1984 ως το 1997 ήταν ο τραγουδιστής και κιθαρίστας των Soundgarden, ενώ το 2001 ίδρυσε τους Audioslave με τον Τομ Μορέλο των Rage Against The Machine. Με τη νέα του μπάντα ηχογράφησε τρία στούντιο άλμπουμ: το Audioslave (2002), το Out Of Exile (2005) και το Revelations (2006).



Το 2010 επέστρεψε στους Soundgarden. Με το συγκεκριμένο συγκρότημα κυκλοφόρησε τα άλμπουμ: Ultramega OK (1988), Louder Than Love (1989), Badmotorfinger (1991), Superunknown (1994), Down on the Upside (1996) και King Animal (2012). Το 2010 επέστρεψε στους Soundgarden. Με το συγκεκριμένο συγκρότημα κυκλοφόρησε τα άλμπουμ: Ultramega OK (1988), Louder Than Love (1989), Badmotorfinger (1991), Superunknown (1994), Down on the Upside (1996) και King Animal (2012).

Σημειώνεται ότι το 1990 σχημάτισε τους Temple Of The Dogs, ως φόρο τιμής στον φίλο του, Άντριου Γουντ, τραγουδιστή των Malfunkshun και Mother Love Bone, ο οποίος πέθανε εκείνη τη χρονιά σε ηλικία 24 ετών. Μαζί του συμμετείχαν μέλη των Pearl Jam (Στόουν Γκόσαρντ, Τζεφ Άμεντ, Ματ Κάμερον και γκεστ ο Έντι Βέντερ) που είχαν συνεργαστεί (κάποιοι από αυτούς) με τον Γουντ.

Η σχέση του με την Ελλάδα

Ο ηγέτης των Soundgarden είχε ιδιαίτερους δεσμούς με την Ελλάδα, καθώς ήταν παντρεμένος με την Ελληνίδα Βίκυ Καραγιάννη και επισκεπτόταν συχνά τη χώρα μας. Πρόσφατα, μάλιστα, είχε τραγουδήσει επί σκηνής με την Άννα Βίσση.


http://www.govastileto.gr/lifestyle/efige-ksafnika-apo-ti-zoi-o-tragoudistis-chris-cornell/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου