ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΝ ΔΕΚΑΡΑΚΙ - ΜΕΖΕΔΟΠΩΛΕΙΟ ΤΡΕΙΣ ΟΚΑΔΕΣ

Κυριακή, 12 Μαρτίου 2017

H Ευαγγελία Σαμιωτάκη και η πλούσια κινηματογραφική της παρουσία


H Ευαγγελία Σαμιωτάκη και η πλούσια κινηματογραφική της παρουσία
Η Ευαγγελία Σαμιωτάκη είχε πλούσια κινηματογραφική παρουσία και έγινε ιδιαιτέρως αγαπητή στο ευρύ κοινό με τον ρόλο της στο δημοφιλές σίριαλ της κρατικής τηλεόρασης ο «Θείος μας ο Μίμης» όπου υποδυόταν τη σύζυγο του Σπύρου Καλογήρου.

Η δημοφιλής ηθοποιός ήταν ζευγάρι και στη ζωή με τον Σπύρο Καλλογήρου για περισσότερα από 50 χρόνια.

Γεννήθηκε το 1934 και ήταν απόφοιτη του Εθνικού Θεάτρου. Στα 18 της παντρεύτηκε τον Σπύρο Καλογήρου με τον οποίο απέκτησαν ένα γιο, τον Κωνσταντίνο.

Με τον σύζυγο της στο θέατρο δεν είχαν πολλές συνεργασίες, καθώς εκείνη ήταν στο Εθνικό θέατρο, ενώ ο Σπύρος Καλογήρου ασχολήθηκε με το ελεύθερο θέατρο.


Μετά το ’80 έκαναν δικό τους θίασο, ανέβασαν πολλές παραστάσεις και πραγματοποίησαν περιοδείες. Δεν χώρισαν ποτέ, παρά μόνο όταν ο Σπύρος Καλογήρου έφυγε από τη ζωή τον Ιούνιο του 2009, μετά από πολυήμερη νοσηλεία στο Τζάνειο νοσοκομείο.

Τα τελευταία χρόνια της ζωής του είχε αποσυρθεί από τον χώρο του θεάματος και περνούσαν τις περισσότερες ημέρες του στο εξοχικό τους.

Το τελευταίο διάστημα η αξιόλογη ηθοποιός, αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα ενώ τον περασμένο Σεπτέμβριο ύστερα από γάγγραινα που έπαθε, προχώρησε στον ακρωτηριασμό του αριστερού ποδιού της.

Η είδηση του θανάτου της σκόρπισε θλίψη στην οικογένεια και στους συναδέλφους της.

Τα αίτια του θανάτου της δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά ενώ πληροφορίες από το περιβάλλον της μιλάνε για ανακοπή.




Φιλμογραφία

Ζάλογγο το κάστρο της λευτεριάς (1959)
Αμόκ (1963)
Η νεράιδα και το παληκάρι (1969) [Λενιώ Κωνσταντογιωργάκη]
Η παριζιάνα (1969) [πελάτισσα Πελαγίας]
Βαβυλωνία (1970) [Μπαστιά]
Ο Θανάσης η Ιουλιέττα και τα λουκάνικα (1970) [Μαρία Καραθανάση]
Η Αλίκη δικτάτωρ (1972) [πρωταγωνίστρια θιάσου]
Πως Καταντήσαμε Σωτήρη (1972) [Κούλα Λεκάτσα]
Αστερισμός της παρθένου (1973) [Μπαμπαρδούλη]
Δικτάτωρ Καλεί Θανάση (1973) [Λίλη Σγουρίδου-Μπάρκα]
Γυναικοκρατία (1973) [Ντίνα Ψιψίκου]
Θανάσης ο πιο γρήγορος τρελλός / Δικτάτωρ καλεί Θανάση (1973) [Λίλη Σγουρίδου-Μπάρκα]
Ο άνθρωπος που έτρεχε πολύ (1973) [Ευστάθεια Ζεβεδαίου]
20 Γυναίκες κι Εγώ (1973)
Ο τσαρλατάνος (1973) [Γκέρτα]
Ο παλαβός κόσμος του Θανάση (1979)
Ο φαλακρός μαθητής (1979)
Καθένας με την τρέλλα του... (1980)
Πέστα χρυσόστομε (1983) [(πελάτισσα)]
Μάντεψε τι κάνω... τα βράδυα (Ο ανοιχτομάτης) (1984) [Δαμιανού]
Τρελλός είμαι ό,τι θέλω κάνω!.. (1985) [Μερόπη]
Μερικοί το Προτιμούν Ηλεκτρονικό (1986)
Κλεφτρόνι και τζέντλεμαν (1987) [Τιμοπούλου]
Ο καλύτερός μου φίλος (2001) [Παπαχρήστου]
Lilly`s Story (2002)
Η Λίζα και όλοι οι άλλοι (2002) [ηλικιωμένη γυναίκα]
Αγρύπνια (2005) [θεία Ανδρέα]Το όνειρο του σκύλου (2005) [μαντάμ]




http://www.govastileto.gr/lifestyle/h-evagelia-samiotaki-ke-i-plousia-kinimatografiki-tis-parousia/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου