ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΝ ΔΕΚΑΡΑΚΙ - ΜΕΖΕΔΟΠΩΛΕΙΟ ΤΡΕΙΣ ΟΚΑΔΕΣ

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Ο Zuckerberg διαθέτει τρία δισ. δολάρια για την εξάλειψη όλων των ασθενειών


Ο Zuckerberg διαθέτει τρία δισ. δολάρια για την εξάλειψη όλων των ασθενειών
Ο ιδρυτής του Facebook, Mark Zuckerberg και η σύζυγός του, Priscilla Chan, δεσμεύθηκαν να διαθέσουν περισσότερα από τρία δισ. δολάρια για τη «θεραπεία, πρόληψη ή διαχείριση όλων των ασθενειών».

Πρόκειται για την επόμενη μεγάλη επένδυση της φιλανθρωπικής τους εταιρείας, Chan Zuckerberg Initiative, ιδέα που γεννήθηκε την ίδια ημέρα με την κόρη του ζεύγους, τον Δεκέμβριο του 2015.

Να σημειωθεί επίσης πως ο Zuckerberg και η σύζυγός του έχουν δωρίσει το 99% των μετοχών του στο Facebook στην εν λόγω εταιρεία, η οποία και δρομολογεί φιλανθρωπικές δράσεις, μέσω δωρεών και μη κερδοσκοπικών επενδύσεων.

Η νέα τους πρωτοβουλία ανακοινώθηκε σε ένα event στο Σαν Φρανσίσκο, όπου το «παρών» έδωσε, μεταξύ άλλων, και ο Bill Gates, ο πρόεδρος της Microsoft, η οποία και έχει δεσμευθεί να δώσει λύση στο πρόβλημα του καρκίνου, μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια.

Το πρώτο «κύμα» της επένδυσης θα αφορά σε 600 εκατ. δολάρια σε ένα νέο ερευνητικό κέντρο, το Biohub που σε συνεργασία με το Stanford, το Berkeley και το UCSF (και με τη συμβολή των επιστημόνων του), θα αναλάβουν το έργο εξεύρεσης νέων μέσων για την καταπολέμηση των ασθενειών.

Σε δεύτερη φάση, το εγχείρημα θα επικεντρωθεί στη μετασχηματιστική τεχνολογία, με την όποια πρόοδο να δίδεται στη διάθεση όλων των επιστημόνων, σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο Zuckerberg, άλλωστε, έκανε μνεία στην ταχεία πρόοδο που έχει γνωρίσει, τα τελευταία 50 έτη, η επιστήμη και η ιατρική κοινότητα. «Σήμερα, μόνο τέσσερα είδη ασθενει
 
 
ών προκαλούν την πλειονότητα των θανάτων» αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook, παραθέτοντας τον καρκίνο, τις καρδιοπάθειες, τις λοιμώδεις νόσους και τις νευρολογικές παθήσεις. «Μπορούμε να επιτύχουμε πρόοδο σε όλες τις περιπτώσεις με τη σωστή τεχνολογία».

Ενδεικτικά, σύμφωνα με τον ίδιο, η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να βοηθήσει στην απεικόνιση του εγκεφάλου, για τη θεραπεία νευρολογικών ασθενειών, η νοημοσύνη των μηχανών θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την ανάλυση των καρκινικών γονιδιωμάτων και τα chips και τα δίκτυα ελέγχου του αίματος θα μπορούσαν να ταυτοποιήσουν άμεσα τις παθήσεις. 
 
 http://www.govastileto.gr/lifestyle/o-zuckerberg-dia8eti-tria-dis-dolaria-gia-tin-eksalipsi-olon-ton-as8enion/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου