ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΝ ΔΕΚΑΡΑΚΙ - ΜΕΖΕΔΟΠΩΛΕΙΟ ΤΡΕΙΣ ΟΚΑΔΕΣ

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Ο Γιώργος Σηφάκης επιμένει … κρητικά και πιστεύει σε «Θαύματα»!

Ο Ηρακλειώτης τραγουδιστής αναγνωρίζει τις δυσκολίες της πορείας ενός καλλιτέχνη στην περιφέρεια, τραγουδάει για «Θαύματα» και (επι)μένει στην Κρήτη!


Καταφέρνει να επιβιώσει ο ρομαντισμός στις μέρες μας; Κι όμως κάποιες "αθεράπευτες" ψυχές επιμένουν να πιστεύουν σε θαύματα! Μια τέτοια ψυχή είναι και ο Ηρακλειώτης Γιώργος Σηφάκης, που όχι μόνο πιστεύει σε «Θαύματα», αλλά τα … τραγουδάει κιόλας! Καλλιτέχνης θα μου πείτε… αν δεν ήταν κι εκείνοι, όλα γύρω μας θα ήταν πιο
πεζά, πιο μίζερα.
«Και βέβαια πιστεύω ... «Θαύματα» συμβαίνουν παντού γύρω μας... Αρκεί να έχουμε ανοιχτά τα μάτια της ψυχής μας για να τα αντιληφθούμε και τα μάτια της καρδιάς μας για να τα απολαύσουμε» - λέει ο τραγουδιστής που με το τραγούδι που ερμηνεύει και το βίντεο κλιπ που το συνοδεύει, κάνει αισθητή την παρουσία του! 
Προφητικός ο τίτλος, άραγε, για τα όνειρα και τα σχέδια του Γιώργου; «Το αν είναι προφητικός ο τίτλος δεν μπορώ να το ξέρω από τώρα, αλλά σίγουρα το ελπίζω! Η πορεία θα το δείξει… Αφήνω τον χρόνο να κάνει την δουλειά του και εγώ κάνω τη δική μου...»
Τα «Θαύματα» έρχονται ως επιστέγασμα των προσπαθειών πολλών ετών. Ο Γιώργος Σηφάκης χαρακτηρίζει το βήμα αυτό «πρώτο αποτέλεσμα», αφού όπως εξηγεί ο ίδιος «σύντομα τη σειρά τους θα πάρουν και άλλα όμορφα τραγούδια που ετοιμάζω με τους συνεργάτες μου». Σκοπός όλης αυτής της μακράς πορείας; Τι άλλο, πέρα από αυτό που «τρέφει» τον καλλιτέχνη… το χειροκρότημα! «Η μεγαλύτερη επιβράβευση είναι η αποδοχή του κόσμου, η αγάπη του, που εκφράζεται μέσα από το χειροκρότημά του. Επίσης έρχεται και μέσα από τις αντιδράσεις αλλά και τα μηνύματα που λαμβάνω μέσω των μέσων μαζικής δικτύωσης όπως για παράδειγμα τη σελίδα μου στο Facebook».

Η πρώτη φορά με το μικρόφωνο και η επίδραση της Julie Massino

Ακούγεται κοινότυπο από τα χείλη ενός τραγουδιστή το «ήθελα πάντα να ασχοληθώ με το τραγούδι», αλλά όπως εξηγεί ο Γιώργος Σηφάκης «αυτή είναι η αλήθεια... Πάντα ήξερα ότι αυτό είναι που με συναρπάζει και ότι αυτό είναι που θέλω να ακολουθήσω…  Δε θα ξεχάσω ποτέ εκείνο το συναίσθημα, την πρώτη φορά που τραγούδησα μπροστά σε κοινό.  Τότε μουσικός στο μπουζούκι ήταν  η κ. Νάνσυ Χρήστου που ήταν και ο πρώτος άνθρωπος που με εμπιστεύτηκε».
«Σταθμός» στην ως τώρα πορεία του, η πρώτη του συμμετοχή σε συναυλία στη Θεατρική Σκηνή Ηρακλείου υπό τη διεύθυνση της μουσικολόγου κ. Έφης Βετουλάκη. Μετά ήρθαν οι μουσικές σπουδές στην Αθήνα που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξή του, καθώς καταλυτική ήταν η επίδραση της Julie Massino στον ίδιο. «Θεωρώ ανεκτίμητα όλα αυτά που μου έδωσε!» -λέει ο Γ.Σηφάκης και προσθέτει: «Την ίδια εποχή γνώρισα το Χρήστο Μόραλη, σταθερό μου συνεργάτη, μαζί με τον οποίο λαμβάνω όλες μου τις αποφάσεις! Μετά την Αθήνα και με την επιστροφή μου στην Κρήτη γνώρισα και συναναστράφηκα έναν  πολύ σημαντικό άνθρωπο που έχουμε την τύχη να δραστηριοποιείται στο Ηράκλειο. Στους μουσικούς κύκλους τουλάχιστον δεν χρειάζεται συστάσεις… Μιλάω για τον δάσκαλο μπουζουκιού – μουσικής κ. Ανδρέα Στεφανάκη! Αμέσως μετά, τον Αύγουστο του 2005 είχα την πρώτη επαφή με τον άνθρωπο  που τελικά συνεργάζομαι μέχρι και σήμερα τον μαέστρο μας, Γιώργο Παναγόπουλο».

«Αν δε σε φοβίζουν τα όνειρά σου δεν είναι αρκετά μεγάλα...»

Κι από την Julie Massino και μια μακρά – και σίγουρα όχι στρωμένη με ροδοπέταλα – πορεία στο δύσκολο χώρο του τραγουδιού, φτάσαμε … στα «Θαύματα», τα οποία τώρα ξεκινούν το ταξίδι  τους για να φτάσουν … όσο πιο μακριά μπορούν! «Ένα ρητό λέει ότι “Αν δε σε φοβίζουν τα όνειρά σου δεν είναι αρκετά μεγάλα…” » - σχολιάζει με νόημα ο Γιώργος Σηφάκης, δίνοντας μια «ιδέα» για τα μεγάλα πλάνα του, για τη σταδιοδρομία του σε ένα χώρο εξαιρετικά δύσκολο.
«Δεν είναι εύκολο ούτε να διεισδύσει κανείς στο χώρο ούτε να επιτύχει τη διάρκεια. Και ειδικά στη χώρα μας  όπου υπάρχουν τόσοι πολλοί σπουδαίοι και μεγάλοι καλλιτέχνες - είτε είναι γνωστοί, είτε άγνωστοι στο ευρύ κοινό. Σίγουρα ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλος.
 Εκτός λοιπόν από τη διαρκή προσπάθεια για βελτίωση σε όλα εκείνα τα επίπεδα που θα πρέπει να έχει καλλιεργήσει ένας καλλιτέχνης  -πράγμα που το θεωρώ αυτονόητο-  κατά τη γνώμη μου, δύο είναι τα βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει κάποιος στον χώρο αυτό, είτε είναι μουσικός είτε είναι τραγουδιστής:
 Να είναι καλός στην δουλειά του  – πράγμα το οποίο έρχεται μέσα από την αγάπη για την μουσική- και να είναι αυτό που λέμε «καλό παιδί» γιατί και στις πρόβες αλλά ακόμα περισσότερο όταν  παρουσιάζουμε ζωντανά αυτό που κάνουμε, θέλουμε το κλίμα μεταξύ μας να είναι τέτοιο ώστε να αποδώσουμε και να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες  των ανθρώπων που μας τιμούν με την παρουσία τους» - αναφέρει ο Ηρακλειώτης καλλιτέχνης.

Επιμένει ... Κρητικά!

Όσο για το «Αθηνοκεντρικό» star system, ο Γιώργος Σηφάκης επιμένει … κρητικά! «Η Κρήτη για εμένα δεν είναι απλά ένα νησί. Είναι μια αγάπη τόσο μεγάλη που δεν συγκρίνεται με κανένα άλλο τόπο! Έχω ζήσει στην Αθήνα και έχω εκτιμήσει τις ομορφιές της. Μπορώ να πω ότι την αγάπησα κι εκείνη και είναι πολλές οι φορές που νιώθω να μου λείπει . Όμως σίγουρα η βάση μου είναι εδώ στην Κρήτη. Οι αποστάσεις ωστόσο είναι μικρότερες από ποτέ κι αυτό βοηθάει σημαντικά. Όμως το να εγκαταλείψω μόνιμα την Κρήτη μπορώ με σιγουριά να το αποκλείσω. Άλλωστε το νησί μας έχει την δυναμική -  παρ’ όλη τη δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε στη οικονομία μας – να στηρίξει κάθε αξιόλογη προσπάθεια και τα παραδείγματα είναι αρκετά».
Ο Γιώργος Σηφάκης δεν ονειρεύεται «βουνά» από λουλούδια σε μεγάλες πίστες, ούτε ορκισμένους φανς που θα … αλαλάζουν σε κάθε του εμφάνιση. Το δικό του, προσωπικό «θαύμα» που ονειρεύεται και φιλοδοξεί να κάνει πράξη είναι να φτιάχνει πάντα τραγούδια που «θα γεμίζουν την καρδιά μου και τις καρδιές όλων όσοι τα ακούνε. Αυτό είναι που δίνει θέληση και κουράγιο σε έναν καλλιτέχνη για να συνεχίζει και να δημιουργεί!»

Τα «Θαύματα» του Γιώργου Σηφάκη

Ο Γιώργος Σηφάκης επιμένει … κρητικά και πιστεύει σε «Θαύματα»!
Νίκος Βάνδουλας
Τη μουσική του τραγουδιού και την παραγωγή  υπογράφει ο Χρήστος Μόραλης, σταθερός συνεργάτης  και συνοδοιπόρος του Ηρακλειώτη τραγουδιστή.
Τους στίχους υπογράφει ο ίδιος ο ερμηνευτής, ενώ μπουζούκι παίζει ο επί δεκαετίας σχεδόν σταθερός συνεργάτης του Γ.Σηφάκη, Γιώργος Παναγόπουλος που είναι και ο μαέστρος του μουσικού σχήματος του οποίου η «φωνή» είναι ο Γιώργος Σηφάκης.
Πνευστά και κρουστά παίζει ο Ανδρέας Σίκκης, ενώ το σενάριο και η σκηνοθεσία είναι του Μιχαήλ Μαυρομούστακου.
Όσο για το δροσερό κορίτσι στο πλευρό του τραγουδιστή, στο βίντεο κλιπ, είναι η ηθοποιός Ιωάννα Δραμή.
Δ. φωτογραφίας ο Κρίς Τσιακίρης,  λήψεις drone έκανε ο Δημήτρης Καμπόλης και οι βοηθοί παραγωγής ήταν οι Γρηγόρης  Σημαιοφορίδης και  Γιώργος Σταυρίδης . Στο μακιγιάζ η Σταυρούλα Σγουρού και στις στιλιστικές επιλογές η Ανδριάνα Λύρου.
Ακούστε και δείτε το Γιώργο Σηφάκη, την ερχόμενη Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου, στις 21.00, στην Πύλη Βηθλεέμ, στη συναυλία που θα δοθεί σε συνεργασία με τη Ζωόφιλη Δράση. Η είσοδος είναι δωρεάν και η συναυλία έχει φιλανθρωπικό και φιλοζωικό χαρακτήρα. Θα συγκεντρώνονται τρόφιμα μακράς διάρκειας τα οποία θα διατεθούν μέσω του κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου Ηρακλείου σε συμπολίτες μας , αλλά και  τροφές  για τα αδέσποτα ζώα που σιτίζει η Ζωόφιλη Δράση.


πηγηhttp://www.cretalive.gr/lifestyle/o-giorgos-shfakhs-epimenei-krhtika-kai-pisteyei-se-thaymata#.V-E5wwzutms.facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου