ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΝ ΔΕΚΑΡΑΚΙ - ΜΕΖΕΔΟΠΩΛΕΙΟ ΤΡΕΙΣ ΟΚΑΔΕΣ

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Το ξέσπασμα του Νίκου Μαστοράκη: «Οι σινεφίλ πρέπει να τιμωρήσουν τους “δημιουργούς” του τερατουργήματος»


Το ξέσπασμα του Νίκου Μαστοράκη: «Οι σινεφίλ πρέπει να τιμωρήσουν τους “δημιουργούς” του τερατουργήματος»

Ο τρόπος που διάλεξε ο κινηματογραφικός οργανισμός Καραγιάννης-Καρατζόπουλος να γιορτάσει την επέτειο των 50 χρόνων σήκωσε θύελλα αντιδράσεων με πρώτο ξέσπασμα αυτό του Νίκου Μαστοράκη.

Μέσω μιας ανάρτησής του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο Νίκος Μαστοράκης καλεί τον κόσμο να μποϊκοτάρει την συγκεκριμένη προσπάθεια γράφοντας:

«ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!
Αλλά πού ντροπή στη βουλιμική των ευρώ ηλικία. Ντροπή για το κίνητρο, ντροπή για τη βεβήλωση, ντροπή για το αποτέλεσμα. Η κατά πολλούς κορυφαία ταινία του ελληνικού σινεμά, "Η δε Γυνή να Φοβείται τον Άνδρα" υπέροχα μαυρόασπρη όπως την ήθελε ο δημιουργός της, με το άλλοθι μιας ήδη ξεπερασμένης και αποτυχημένης τεχνολογίας (digital colorization) γίνεται έγχρωμη. Αν είσαστε πραγματικοί φίλοι μου, σας καλώ σε απόλυτο και ασυμβίβαστο μποϋκοτάζ της βάρβαρης αυτής προσβολής του original που γίνεται μόνο για το φράγκουλο και πλήρη αποχή από τις αίθουσες που θα παίζεται. Όπως έγινε και στην Αμερική, όπου η άθλια αυτή βεβήλωση κλασσικών αριστουργημάτων δεν έζησε πάνω από δυο χρόνια — με θλιβερά αποτελέσματα και εκατομμύρια διαμαρτυρίες — έτσι κι εδώ οι πραγματικοί σινεφίλ πρέπει να τιμωρήσουν τους “δημιουργούς” του τερατουργήματος, αντί (βλέπε Μπογδάνος, Τρέμη και άλλα ασχετάκια) να σαλιαρίζουν με την ιδέα ότι 50 χρόνια από τη γέννηση της, η ταινία του Γιώργου Τζαβέλα μπογιατίστηκε και έγινε φτηνό καρτούν. Οι διάδοχοι του Κώστα Καραγιάννη και του Αντώνη Καρατζόπουλου, είναι ήδη αρκετά ένοχοι για κάποιες φρικαλέες επεμβάσεις σε παλιές ταινίες (νέοι τίτλοι, μωβ και πράσινα φίλτρα σε ασπρόμαυρες κωμωδίες) τώρα όμως πρέπει η καταδίκη τους να είναι συνολική»!



http://www.govastileto.gr/lifestyle/to-ksespasma-tou-nikou-mastoraki-i-sinefil-prepi-na-timorisoun-tous-dimiourgous-tou-teratourgimatos/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου