ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΝ ΔΕΚΑΡΑΚΙ - ΜΕΖΕΔΟΠΩΛΕΙΟ ΤΡΕΙΣ ΟΚΑΔΕΣ

Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

Χριστουγεννιάτικη «φρενίτιδα»: Δείτε τι γίνεται σε Μ. Βρετανία και Σκωτία για το σημερινό Boxing Day-To «αμόκ» των εκπτώσεων!


Χριστουγεννιάτικη «φρενίτιδα»: Δείτε τι γίνεται σε Μ. Βρετανία και Σκωτία  για το σημερινό Boxing Day-To «αμόκ» των εκπτώσεων!
Μια παράδοση που έγινε λατρεία…!

Την ώρα που σχεδόν παντού τα καταστήματα είναι κλειστά, στις αγγλικές πόλεις όχι μόνο ανοίγουν, αλλά είναι και η μέρα που ξεκινούν οι εκπτώσεις. Το καταναλωτικό κοινό βρίσκεται σε «αμόκ», λόγω των προσφορών και γενικά επικρατεί μια τρέλα!









Ο λόγος που λέγεται Boxing Day; Η παράδοση λέει πως τη συγκεκριμένη μέρα τα αφεντικά συνήθιζαν να πηγαίνουν στα σπίτια των εργατών, προσφέροντάς τους κουτιά (εξ’ ου και το Boxing) με δώρα, ώστε να τους ευχαριστήσουν για τις υπηρεσίες τους και τη σκληρή δουλειά ολόκληρο τον προηγούμενο χρόνο.









Ωστόσο μέσα σε αυτή τη «φρενίτιδα», το ποδόσφαιρο έχει την τιμητική του, μέσω της Boxing Day.

Ως γνωστόν οι Άγγλοι κρατούν τις παραδόσεις σε πολύ μεγάλο βαθμό και πόσο μάλλον αν αυτές σχετίζονται με το αξιολάτρευτο ποδόσφαιρο. Boxing Day λοιπόν, η 26η Δεκεμβρίου για την Αγγλία, την Σκοτία και άλλες περιοχές. Αν και αργία, τα πρωταθλήματα των δύο χωρών έχουν πλήρη αγωνιστική δράση. Αυτή βέβαια, δεν είναι η μοναδική παράδοση που διατηρούν οι Άγγλοι στη ζωή τους, αν σκεφτεί κανείς πως δεν δέχτηκαν ποτέ το ευρώ και κράτησαν τη λίρα ως επίσημο νόμισμά τους. Κρατούν πολύ ψηλά τη βασίλισσα, παρόλο που έχουν κοινοβούλιο. Ακόμα και το ότι οι Άγγλοι οδηγούν από την δεξιά πλευρά του αυτοκινήτου αποτελεί μια ακόμα ένδειξη της ιδιαιτερότητας τους. Όπως μπορεί να αντιληφθεί κανείς η παράδοση παίζει αναμφισβήτητα σημαντικό ρόλο και είναι κομμάτι της ζωής, κάθε Άγγλου.

Να σημειώσουμε επίσης ότι σήμερα γιορτάζεται και ο Άγιος Στέφανος στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης και φυσικά, σημαδιακή ημερομηνία για τη Μεγάλη Βρετανία. Ο Άγιος Στέφανος, θεωρείται προστάτης των αλόγων, εξ ου και η Boxing Day, είναι γνωστή για τις ιπποδρομίες, αλλά και για το εξίσου δημοφιλές ράγκμπι.

 



http://www.govastileto.gr/lifestyle/xristougeniatiki-frenitida-dite-ti-ginete-se-m-vretania-gia-to-simerino-boxing-day-to-amok-ton-ekptoseon/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου