ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΝ ΔΕΚΑΡΑΚΙ - ΜΕΖΕΔΟΠΩΛΕΙΟ ΤΡΕΙΣ ΟΚΑΔΕΣ

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

"Οταν νικήθηκε από την Ελενα"


"Πριν λίγες μέρες θυμηθήκαμε το ξεκίνημα του Μιχάλη Χατζηγιάννη, με το άσπρο εκείνο κοστούμι και την καλοφτιαγμένη χωρίστρα στα μαλλιά.
Σήμερα, ξαναπάμε για λίγο στην Κύπρο, ανοίγουμε ξανά το ''σεντούκι'' και αποκαλύπτουμε:
-Πότε συναντήθηκαν για πρώτη φορά τηλεοπτικά ο Γιώργος Θεοφάνους με τη δασκάλα φωνητικής της ομάδας...


του στο X-Factor;

-Γιατί χρειάστηκε να βρεθούν αντιμέτωποι και γιατί ο Γιώργος Θεοφάνους θέλει να ξεχάσει τη βραδιά εκείνη;



2 Μαρτίου 1991: Στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο στη Λευκωσία και σε απευθείας μετάδοση από την τηλεόραση του ΡΙΚ, 24μελής κριτική επιτροπή επιλέγει το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.

Οκτώ τα υποψήφια τραγούδια, με δύο εκ των συμμετοχών να αποτελούν εξαρχής τα μεγάλα φαβορί. Πρόκειται για το τραγούδι «SOS» με ερμηνεύτρια την Έλενα Πατρόκλου και το «Ο επόμενος αιώνας» σε μουσική Γιώργου Θεοφάνους και στίχους Λεωνίδα Μαλένη, με ερμηνεύτρια την Ευριδίκη.

Έλενα Πατρόκλου και Ευριδίκη θεωρούνται την εποχή εκείνη ως οι νέες μεγάλες φωνές της Κύπρου, ενώ ο Γιώργος Θεοφάνους είναι ήδη γνωστός ...ως παιδί-θαύμα στο χώρο της μουσικής.

Η τηλεθέαση χτυπάει κόκκινο και έρχεται η στιγμή της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων. Η Έλενα Πατρόκλου κερδίζει, συγκεντρώνοντας 196 βαθμούς, αφήνοντας στη δεύτερη θέση το δίδυμο Θεοφάνους-Ευριδίκη με 153. Τελικά, ένα χρόνο μετά, Θεοφάνους και Ευριδίκη επιλέγονται να εκπροσωπήσουν την Κύπρο στο διαγωνισμό του 1992.



Δεκαοκτώ χρόνια μετά, ο Γιώργος Θεοφάνους είναι ένας από τους γνωστότερους συνθέτες στην ελληνική δισκογραφία, ενώ η Έλενα Πατρόκλου είναι πλέον επιτυχημένη δασκάλα φωνητικής.

Στο φετινό X-Factor η Έλενα έχει αναλάβει τη φωνητική καθοδήγηση των κοριτσιών της ομάδας του Γιώργου Θεοφάνους και είναι ξεκάθαρο σε κάθε live show ότι κάνει πολύ καλά τη δουλειά της!

Και είναι σίγουρο ότι το άγχος, ο ανταγωνισμός και η αγωνία της βραδιάς εκείνης -18 χρόνια πριν- θα προκαλούν πλέον γέλιο και στους δυο τους. Όπως γέλιο είμαι σίγουρος ότι τους προκαλούν και οι ενδυματολογικές επιλογές, οι κομμώσεις και οι χορογραφίες στα πιο κάτω βίντεο. Γι΄ αυτό εξάλλου υπάρχουν τα ''σεντούκια''! "
http://mediasoup.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου