ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΝ ΔΕΚΑΡΑΚΙ - ΜΕΖΕΔΟΠΩΛΕΙΟ ΤΡΕΙΣ ΟΚΑΔΕΣ

Τετάρτη, 2 Μαΐου 2018

Ο Τζορτζ Ρ. Ρ. Μάρτιν ετοιμάζει το Πρίκουελ του Game of Thrones


 Ο Τζορτζ Ρ. Ρ. Μάρτιν ετοιμάζει το Πρίκουελ του Game of Thrones

Περεταίρω εξηγήσεις για το νέο του πόνημα «Φωτιά και Αίμα», που θα κυκλοφορήσει στις 20 Νοεμβρίου έδωσε ο συγγραφέας Τζορτζ Ρ. Ρ. Μάρτιν, υπογραμμίζοντας ότι «δεν είναι μυθιστόρημα» και «δεν είναι παραδοσιακό αφήγημα».


«Ορισμένοι από τους θαυμαστές μου εξέφρασαν αντιρρήσεις για τον όρο "ψευδής ιστορία" τον οποίο είχα χρησιμοποιήσει σε πιο παλιά ποστ στο μπλογκ μου, αναφερόμενος στα "Η Πριγκίπισσα και η Βασίλισσα", "Οι Γιοί των Δράκων" κα» έγραψε ο Μάρτιν.

«Πολύ καλά. Αντί γι αυτό, ας βαφτίσουμε αυτήν την ιστορία "επινοημένη ιστορία". Το βασικό σημείο είναι το σκέλος "ιστορία". Εγώ ο ίδιος λατρεύω να διαβάζω εκλαϊκευμένες ιστορίες, κι αυτό ήταν ο στόχος μου εδώ. Όχι ιστορικό μυθιστόρημα, όχι φαντασία, όχι…κάτι που μοιάζει με τη μνημειώδη, αλλά θαυμαστά διασκεδαστική, τετράτομη ιστορία της δυναστείας των Plantagenets (σ.σ. τη γνωρίζουμε από τον Ριχάρδο τον Λεοντόκαρδο) που έγραψε ο Τόμας Μπ. Κοστέιν. Αλλά με δράκους. Ανέφερα τους δράκους;» συνέχισε.«Άρα, όχι μυθιστόρημα. Είναι σαφές σ' όλους; Αν και εδώ υπάρχουν αρκετές ιστορίες για είκοσι μυθιστορήματα: μάχες, αιματοχυσία, προδοσίες, αγάπη, πόθος, τρόμος, θρησκευτικοί πόλεμοι, πολιτική, αιμομιξία, ιστορικός αναθεωρητισμός, όλα αυτά τα διασκεδαστικά» πρόσθεσε ο συγγραφέας.

Τον τόμο θα κοσμούν πάνω από 75 μαυρόασπρες εικόνες του Νταγκ Ουίτλι, μια από τις οποίες μπορούμε να δούμε στο μπλογκ του Τζορτζ Ρ. Ρ. Μάρτιν. Ο οποίος διευκρίνισε ότι «κανείς δεν είναι σίγουρος» κατά πόσον κάποια από τα prequels του «Game of Thrones» που έχει προγραμματίσει η HBO θα βασίζονται στο «Φωτιά και Αίμα». Και δεν του επιτρέπεται να πει, άλλωστε. Ο όγδοος και τελευταίος κύκλος της τηλεοπτικής σειράς προορίζεται να επιστέψει στις οθόνες το 2019. http://www.govastileto.gr/lifestyle/o-tzortz-r-r-martin-etimazi-to-prikouel-tou-game-of-thrones/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου