ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΝ ΔΕΚΑΡΑΚΙ - ΜΕΖΕΔΟΠΩΛΕΙΟ ΤΡΕΙΣ ΟΚΑΔΕΣ

Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

Ο Γιώργος Νταλάρας ξεσήκωσε τη Μόσχα!


Ο Γιώργος Νταλάρας ξεσήκωσε τη Μόσχα!
Λίγο πριν ξεκινήσει η θερινή τουριστική σεζόν και 1 εκατομμύριο Ρώσοι κατακλύσουν τους μοναδικούς προορισμούς της Ελλάδας, ο Γιώργος Νταλάρας σε μία εξαιρετική συναυλία στη Συνοδική Αίθουσα του καθεδρικού Ναού της Μόσχας, δίπλα στο Κρεμλίνο, το βράδυ της Τρίτης ξεσήκωσε 2000 Μοσχοβίτες που παρακολούθησαν την ιστορική συναυλία.

Η μεγάλη γιορτή της ελληνορωσικής φιλίας διοργανώθηκε από το Υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού της Μόσχας ΜΙΤΤ 2018 και αποτέλεσε την εναρκτήρια
καλλιτεχνική εκδήλωση του Έτους Τουρισμού Ελλάδας-Ρωσίας. Ο Γιώργος Νταλάρας συνοδευόμενος από πολυμελή ορχήστρα και συνολικά 17 ερμηνευτές διαφήμισε με τον καλύτερο τρόπο την ελληνική μουσική και ενθουσίασε το κοινό. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι μέχρι το τέλος της συναυλίας το κοινό χόρευε μπροστά στη σκηνή και περιμετρικά της πλατείας, κάτι σπάνιο για ανάλογες συναυλίες στη Ρωσία.



Μεταξύ των καλεσμένων βρέθηκαν εκατοντάδες παράγοντες του ρωσικού και ελληνικού τουρισμού, στελέχη, διευθυντές και ιδιοκτήτες των τουριστικών πρακτορείων και εταιρειών, που ειδικεύονται στον τουρισμό προς την Ελλάδα, πολυάριθμοι ξένοι πρέσβεις, Ρώσοι πολίτες και ομογενείς, που αποτελούν και τους καλύτερους πρεσβευτές του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού στη ρωσική κοινωνία. Ο
Πάβελ Οφσιάνικοφ, κορυφαίος μαέστρος της Ρωσίας και επί πολλά χρόνια επικεφαλής της Συμφωνικής Ορχήστρας του Κρεμλίνου, έδωσε τα εύσημα στην Υπουργό Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, για την πρωτοβουλία της να συστήσει την ελληνική μουσική μέσα από τον Γιώργο Νταλάρα στο ρωσικό κοινό, καθώς όπως τόνισε η εκδήλωση αυτή εξελίχθηκε σε «κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός, που αποτελεί παρακαταθήκη για παρόμοιες συναυλίες, τις οποίες αποζητά το ρωσικό κοινό»!



Ανάλογη ήταν και η αντίδραση του δημοφιλούς Ρώσου μουσικοκριτικού Βαντίμ Πονομαριόφ, μέσα από τα social media, ο οποίος εξήρε όχι μόνο τον επαγγελματισμό και το «αυτοσχεδιαστικό συντριβάνι» των
Ελλήνων μουσικών, που μετέτρεψαν το κοινό της αίθουσας σε χορωδία τους, αλλά και περιέγραψε τη συναυλία ως «εμφάνιση ενός μεγάλου μετρ, μια πράξη υψηλής τέχνης», εκφράζοντας την ευχή να προκύψουν σύντομα στη Ρωσία και νέες ελληνικές συναυλίες.



Το Έτος Τουρισμού Έλλάδος-Ρωσίας αποτελεί πρωτοβουλία της Υπουργού Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά, η οποία σε συνεργασία με την Ρωσίδα ομόλογό της Άλα Μανίλοβα, προχώρησε στην ανάκτηση των ιστορικών σχέσεων των δύο λαών μέσω του τουρισμού. Αλλά και τη γενικότερη ανάκαμψη του τουριστικού ρεύματος από τη Ρωσία, το οποίο είχε πληγεί λόγω της Ουκρανικής Κρίσης και του Ευρωπαϊκού Εμπάργκο στη Ρωσία. 
 
 
 http://www.govastileto.gr/lifestyle/o-giorgos-ntalaras-ksesikose-ti-mosxa/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου