ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΝ ΔΕΚΑΡΑΚΙ - ΜΕΖΕΔΟΠΩΛΕΙΟ ΤΡΕΙΣ ΟΚΑΔΕΣ

Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017

Το Χόλιγουντ μιλούσε επί χρόνια εμμέσως για τις επιθέσεις του Harvey Weinstein


Το Χόλιγουντ μιλούσε επί χρόνια εμμέσως για τις επιθέσεις του Harvey Weinstein
Ο χαρακτήρας και η συμπεριφορά του παραγωγού Harvey Weinstein, τον οποίο πολλές ηθοποιοί κατηγορούν για σεξουαλική επίθεση και βιασμό, ήταν γνωστά στο Χόλιγουντ με αρκετές αναφορές έμμεσες ή πιο άμεσες σε ταινίες, συνεντεύξεις και τηλεοπτικές σειρές.

Πολλά μέσα ενημέρωσης εντόπισαν σκηνές σε ταινίες, σειρές στην τηλεόραση ή συνεντεύξεις στις οποίες αναφέρονται το όνομα και οι πράξεις του λιγότερο ή περισσότερο ξεκάθαρα.

Στην τελετή απονομής των Όσκαρ το 2013 ο κωμικός και σεναριογράφος Σεθ ΜακΦάρλαν σχολίασε χαριτολογώντας όταν ανακοίνωνε τα ονόματα των πέντε ηθοποιών που είχαν προταθεί για Όσκαρ Β? Γυναικείου Ρόλου: «Συγχαρητήρια) δεν θα χρειάζεται πια να προσποιείστε ότι σας αρέσει ο Harvey Weinstein».

Την Τετάρτη εξήγησε μέσω ανάρτησής του στο Twitter ότι το 2011 η ηθοποιός Τζέσικα Μπαρτ, με την οποία συμπρωταγωνιστούσε στην ταινία «Ted», του είχε εκμυστηρευθεί ότι δέχθηκε «σεξουαλικές προτάσεις» από τον παραγωγό. Δύο χρόνια αργότερα «δεν άντεξα να μην κάνω μια σκληρή αναφορά στο πρόσωπό του», υπογραμμίζοντας «την απέχθεια και την οργή» του.

Η Τζέσικα Μπαρτ έχει καταγγείλει ότι ο Harvey Weinstein την ζήτησε να του κάνει μασάζ ενώ ήταν γυμνός.

Το 2012 σε ένα επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς «30 Rock», η ηθοποιός Τζέιν Κρακόφσκι, που ενσάρκωνε την ηθοποιό Τζένα Μαρόνεϊ, εμφανίζεται να λέει: «Δεν φοβάμαι κανέναν στη σόουμπιζνες. Έχω αρνηθεί να κάνω σεξ με τον Harvey Weinstein όχι λιγότερες από τρεις φορές, στις πέντε».

Στην επόμενη σεζόν της ίδιας σειράς, αναφέρει: «Γνωρίζω ότι πρώην εραστές μπορούν να εξακολουθήσουν να σε κατατρέχουν για καιρό (?) Κατά μία έννοια είμαι ακόμη στριμωγμένη κάτω από έναν λιπόθυμο Harvey Weinstein».

Η δημιουργός της σειράς «30 Rock» Τίνα Φέι δεν έχει αναφερθεί ακόμη στην υπόθεση του παραγωγού.

Το 2007 ο ηθοποιός Μόρι Σάικιν ενσαρκώνει τον Harvey Weinstein, έναν εγωιστή, οργίλο παραγωγό που εξαπολύει συνεχώς απειλές στην τηλεοπτική σειρά «Entourage» που μεταδίδεται από το τηλεοπτικό δίκτυο HBO και περιγράφει τη ζωή δύο νεαρών ηθοποιών στο Χόλιγουντ.
Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα The Telegraph, ο Harvey Weinstein έστειλε ένα μήνυμα στους παραγωγούς της σειράς μέσω ενός από τους ηθοποιούς: «Πες τους ότι αν αναφέρουν μία ακόμη φορά το όνομά μου, είναι νεκροί».

Όμως η παραγωγή χρησιμοποίησε τη φράση αυτή σε ένα επεισόδιο και ο Harvey Weinstein πήρε τηλέφωνο για να εκφράσει την ικανοποίησή του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου