ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΝ ΔΕΚΑΡΑΚΙ - ΜΕΖΕΔΟΠΩΛΕΙΟ ΤΡΕΙΣ ΟΚΑΔΕΣ

Τετάρτη, 2 Αυγούστου 2017

Ο George και η Amal Clooney χρηματοδοτούν τη μόρφωση Σύρων προσφυγόπουλων


Ο George και η Amal Clooney χρηματοδοτούν τη μόρφωση Σύρων προσφυγόπουλων
Ο George και η Amal Clooney είπαν χθες ότι θα βοηθήσουν 3.000 προσφυγόπουλα από τη Συρία να πάνε σχολείο φέτος στον Λίβανο, όπου σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη 200.000 παιδιά δεν λαμβάνουν μόρφωση από τότε που διέφυγαν από τον πόλεμο στη Συρία.


Το Ίδρυμα Clooney για τη Δικαιοσύνη είπε ότι συνεργάζεται με τις εταιρείες Google και HP Inc ώστε να βοηθήσουν την UNICEF, υπηρεσία του ΟΗΕ που ασχολείται με παιδιά, και το λιβανέζικο υπουργείο Παιδείας να ανοίξουν επτά σχολεία «δεύτερης βάρδιας» για παιδιά που είναι πρόσφυγες από τη Συρία.


Ο Λίβανος φιλοξενεί πάνω από 1 εκατομμύριο Σύρους πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και 500.000 παιδιά. Η χώρα εκπαιδεύει τα παιδιά σε δημοτικά σχολεία μέσω ενός συστήματος «δεύτερης βάρδιας», προσθέτοντας τάξεις τα απογεύματα που να απευθύνονται αποκλειστικά σε αυτά.
«Δεν θέλουμε να χάσουμε μια ολόκληρη γενιά μόνο και μόνο διότι είχαν την ατυχία να γεννηθούν στον λάθος μέρος τον λάθος χρόνο», είπαν ο ηθοποιός με Όσκαρ στο ενεργητικό του George Clooney και η σύζυγός του, δικηγόρος διεθνών ανθρώπινων δικαιωμάτων, Amal Clooney, η οποία γέννησε δίδυμα τον περασμένο μήνα.


«Χιλιάδες νεαρών Σύρων προσφύγων κινδυνεύουν - κινδυνεύουν να μην γίνουν ποτέ παραγωγικά μέλη μιάς κοινωνίας», είπε το ζεύγος σε δήλωσή του, και «η επίσημη εκπαίδευση μπορεί να βοηθήσει να αλλάξει αυτό».
Το Ίδρυμα θα δωρήσει 3,25 εκατ. δολάρια (2,74 εκατ. ευρώ), ενώ η Google και η HP θα πληρώσουν για μεταφορικά, γραφική ύλη, υπολογιστές, περιεχόμενο, τα σχολικά προγράμματα και την εκπαίδευση δασκάλων.
Ο εκπρόσωπος του ιδρύματος των Clooney, Μάξ Γκλάισμαν, είπε ότι η οργάνωση είχε αποφασίσει να υποστηρίξει την εκπαίδευση των σύρων προσφύγων μέσω του συστήματος δημοσίων σχολείων, αντί να επενδύσει σε ιδιωτικά σχολεία που διαχειρίζεται η SABIS, μια διεθνής εταιρεία η οποία προετοιμάζει μαθητές για το πανεπιστήμιο και για εξετάσεις του γυμνασίου.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου