ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΝ ΔΕΚΑΡΑΚΙ - ΜΕΖΕΔΟΠΩΛΕΙΟ ΤΡΕΙΣ ΟΚΑΔΕΣ

Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017

Game of Thrones: Δεν πάει ο νους σας από τι είναι φτιαγμένες οι χνουδωτές κάπες του Τζον Σνόου


Game of Thrones: Δεν πάει ο νους σας από τι είναι φτιαγμένες οι χνουδωτές κάπες του Τζον Σνόου

Η σειρά «Game of Thrones» είναι αναμφίβολα μία από τις πιο ακριβές τηλεοπτικές παραγωγές με εκατομμύρια fans σε όλο τον κόσμο. Μάλιστα το κόστος του κάθε επεισοδίου λέγεται πως αγγίζει τα
δέκα εκατομμύρια δολάρια!


Εντούτοις, στο «Game of Thrones» οι υπεύθυνοι προσπάθησαν από ότι φαίνεται να «κόψουν» από οπουδήποτε ήταν εφικτό προκειμένου να εξοικονομήσουν χρήματα. Για να το πετύχουν αυτό λοιπόν,  έβαλαν σε λειτουργία τη φαντασία τους και τη δημιουργικότητά τους στο ενδυματολογικό κομμάτι.

Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε η επικεφαλής του τμήματος ενδυματολογίας της διάσημης τηλεοπτικής σειράς, Μισέλ Κλάπτον, τα εντυπωσιακά κοστούμια που φορούν οι ηθοποιοί και συγκεκριμένα οι χνουδωτές κάπες του Τζον Σνόου και των λοιπών πολεμιστών της Νυχτερινής Φρουράς στο μεγάλο Τείχος του Βορρά δεν είναι φτιαγμένες από κάποιο ακριβό υλικό, αλλά από ένα προϊόν της γνωστής αλυσίδας IKEA, το οποίο παραλλάχθηκε για τις ανάγκες των γυρισμάτων.



Οι κάπες λοιπόν δεν ήταν παρά χαλιά από τα εν λόγω καταστήματα, τα οποία, η Βρετανίδα ενδυματολόγος που δούλεψε στη σειρά στις πέντε πρώτες σεζόν, εξήγησε ότι κόβονταν, προσαρμόζονταν και βάφονταν πριν φορεθούν από τους ηθοποιούς ως κοστούμια. Έπρεπε ακόμη να κοπούν και να ξυριστούν ώστε το αποτέλεσμα να δείχνει παλιό και βρώμικο.



«Τα κόβαμε, το προσαρμόζαμε και τα βάφαμε πριν τα φορέσουν. Μερικές φορές όταν έχεις περιορισμούς γίνεσαι πιο δημιουργικός και χρησιμοποιείς πράγματα που δεν φανταζόσουν. Θέλω το κοινό να μπορεί σχεδόν να μυρίσει τα κοστούμια – εδώ μάλιστα κερώνονταν και πάγωναν ώστε να φαίνεται ότι ανήκουν στο περιβάλλον», είπε χαρακτηριστικά η ίδια μιλώντας στο κοινό στο μουσείο Getty του Λος Αντζελες.



Το ακριβές μοντέλο χαλιού που χρησιμοποιήθηκε για τον παραπάνω σκοπό της σειράς παραμένει άγνωστο, αλλά η τελική εικόνα είναι σίγουρα πειστική και εντυπωσιακή!






http://www.govastileto.gr/lifestyle/game-of-thrones-den-pai-o-nous-sas-apo-ti-ine-ftiagmenes-i-xnoudotes-kapes-tou-tzon-snoou/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου