ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΝ ΔΕΚΑΡΑΚΙ - ΜΕΖΕΔΟΠΩΛΕΙΟ ΤΡΕΙΣ ΟΚΑΔΕΣ

Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

Τη ζωή του Πικάσο αφηγείται σειρά του National Geographic Channel


Τη ζωή του Πικάσο αφηγείται σειρά του National Geographic Channel
Πτυχές της ζωής του Πάμπλο Πικάσο θα επιχειρήσει να φωτίζει η δεύτερης σεζόν της βιογραφικής τηλεοπτικής σειράς «Genius» του National Geographic Channel.

Ο θρυλικός Ισπανός καλλιτέχνης, ζωγράφος, χαράκτης, γλύπτης, ποιητής, σκηνογράφος και δραματουργός ο οποίος πέθανε το 1973 σε ηλικία 91 ετών, επιλέχθηκε για τη βαθιά επιρροή του στην τέχνη και για την αντίληψη τού τι αποτελεί τέχνη στη σύγχρονη εποχή. Επίσης, είναι ένα ιστορικό πρόσωπο, το όνομά του οποίου είναι πολύ γνωστό, όχι όμως και η ιστορία της ζωής του.

Η ιστορία του Πικάσο ενέχει πολλές δραματικές ανατροπές, με φόντο δύο Παγκόσμιους Πολέμους και τον Ισπανικό Εμφύλιο Πόλεμο, με αμέτρητες ρομαντικές σχέσεις και η ζωή διασταυρώθηκε με μια σειρά από άλλα διάσημα ονόματα της εποχής του. Ο κύκλος του περιελάμβανε τους Έρνεστ Χέμινγουεϊ, Κοκό Σανέλ, Ανρί Ματίς, Μαρκ Σαγκάλ, Γερτρούδη Στάιν, Ζορζ Μπρακ και Ζαν Κοκτώ.

Η σειρά «Genius» της Imagine TV και της OddLot Entertainment, τηλεοπτική ανθολογία, η οποία σε κάθε σεζόν θα εστιάζει σε ένα από τα μεγαλύτερα μυαλά της ανθρώπινης ιστορίας, ξεκίνησε φέτος με ένα αφηγηματικό βλέμμα 10 επεισοδίων στη ζωή του Άλμπερτ Άινσταϊν με τον Τζέφρι Ρας να ενσαρκώνει τον διάσημο θεωρητικό φυσικό.



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου