ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΝ ΔΕΚΑΡΑΚΙ - ΜΕΖΕΔΟΠΩΛΕΙΟ ΤΡΕΙΣ ΟΚΑΔΕΣ

Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

ΑΠΛΑ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ.«Έφυγε» ο Φώτης της Μυτιλήνης - Το σκυλί - σύμβολο της πόλης μας


Ένα σκυλί - σύμβολο της πόλης μας δεν μένει πια εδώ ... Συγκινητικό  το κείμενο του δημοσιογράφου Στρατή Μπαλάσκα που αναρτήθηκε στην προσωπική του σελίδα στο facebook
 
Γράφει ο Στρατής Μπαλάσκας 
 
Ο Φώτης, έννα από τα πιο αγαπημένα αδέσποτα σκυλιά της Μυτιλήνης έφυγε σήμερα από τη ζωή μέσα στην αγκαλιά κάποιων από τους πολλούς αγαπημένους του ανθρώπους. "Πεταμένος" πριν 15 σχεδόν χρόνια, στις παλιές φυλακές της Λαγκάδας όπου περιθάλπτονταν τότε οι πρώτοι παράνομοι μετανάστες και πρόσφυγες αγαπήθηκε σύντομα αφού η "αναπηρία' του, το ότι είχε γεννηθεί με τρία πόδια τον έκανε αγαπητό από όλους.
Όταν οι "φυλακές" έκλεισαν ο Φώτης μετακόμισε στην Προκυμαία της Μυτιλήνης και έγινε πασίγωνωστος χάρη στις περιπέτειες του που τον έφερναν να πηγαίνει ταξίδια με τα πλοία της γραμμής στον Πειραιά και να επιστρέφει. Από τους πιο πιστούς προσκυνητές του Ταξιάρχη ο Φώτης με τρία πόδια ανηφόριζε στο Μανταμάδο ακολουθώντας άλλους προσκυνητές και πάντα οργανωνόταν ταξίδι επιστροφής αφού ο Φώτης ξέμενε στο μοναστήρι.
Τα τελευταία χρόνια ζούσε κοντά στο "Βερόπουλο" στο πάρκινγκ κερδίζοντας πάντα με τον καλό του χαρακτήρα ένα χάδι κι έναν μεζέ. Ώσπου σήμερα το πρωί γεράκος πια κι άρρωστος μετακόμισε στη γειτονιά των αγγέλων. 
Στο καλό Φωτάκο και πού σαι... Την τυρόπιτα οπότε μου την έπαιρνες δεν τα κατάφερνες να την κλέψεις. Σε άφηνα να την πάρεις. Στο καλό αγορίνα μου — 
 
 http://www.lesvosnews.net/articles/news-categories/koinonia/efyge-o-fotis-tis-mytilinis-skyli-symvolo-tis-polis-mas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου